marjel89.reismee.nl

1e dagen St. Anton

Hallo,

Een kleine update vanuit St. Anton. Woensdagmorgen om 10 voor 12 op de trein richting St. Anton vertrokken. Uiteindelijk ruim 3 uur reizen! Om half 4 stonden we in de skischool. Daar kregen we allerlei informatie en de sleutel van de woning. In 1e instantie zat ik bij een medestudent in, maar die vroeg of ik wou ruilen met haar vriendin. Diegene waar ik toen bij op de kamer kwam, zat ook niet bij haar vriendin op de kamer. Dus was ik zo vriendelijk om nogmaals te ruilen. Wat op zich wel lekker is, omdat het ene werkhuis naast de skischool/piste staat en de andere aan de andere kant van het dorp! En nu zit ik hier, alleen op een kamer, maar wel naast de skischool/piste! Gisteren gevraagd wie er bij mij in komt, een Oostenrijks meisje, die hier al vaker is geweest en ook bekend is met alles en goede contacten heeft. Ze zou vanavond komen, maar blijkbaar hebben ze verkeerd gekeken want vandaag hoorde ik ze pas eind volgende week komt! Helaas!

Gisterochtend eerst uitgeslapen en toen naar skischool gegaan, aan de andere kant van het dorp. (er zijn 4 bureaus in het hele dorp, van 1 skischool!!!) Daar heb ik een ski pak gekregen. Er was ons verteld dat diegene die niet hun opleiding gehaald hadden, 100 euro minder zouden verdienen en geen ski broek van hun zouden krijgen. Maar ik kreeg er toch eentje toen ik mijn ski jas ophaalde.

Daarna ben ik mij gaan aanmelden als mede inwoner van St. Anton. Dat was zo klaar, dus ging ik op zoek naar internet, want dat zit in mijn huisje niet! Dat heb ik gevonden bij Post. Ik heb hier ook maar gelijk een bankrekening genomen. Dat moet vanwege loon en belasting afdragen aan Oostenrijkse overheid. Snel nog wat boodschappen gedaan en toen naar huis om te gaan wassen. 2 euro voor wassen, drogen is gratis. Toen lekker onder de wol gegaan, want inmiddels was de misselijkheid, die ik sinds woensdag heb, alleen maar verergerd. Woensdag dacht ik dat het de spanning was en moest ik overgeven. Gistermorgen was het er nog en eten smaakte mij helemaal niet. Gisteravond werd het erger. Vandaag is het nog niet veel beter! Ik ben eruit geweest om bij de apotheek iets tegen mijn misselijkheid te halen en paracetamol zetpillen, want gewone houd ik er niet in! Ook nog even water, crackers en druiven gehaald! Ik moet toch iets eten! Vanavond weer vroeg naar bed, want morgen om 9.00uur introductie dag van de skischool.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best zwaar heb. Ik kom mijzelf constant tegen en dat is geen pretje. Natuurlijk ben ik ook niet lekker en zit ik alleen op een kamer, wat het nog even iets zwaarder maakt. Maar zoals mama en Tim zeggen: ´Geniet ervan, je bent in een van de mooiste gebieden van Europa aan het werk! Geniet ervan zolang het kan!´ En dat wil ik ook echt doen! Snel beter worden en dan keihard er tegenaan!!!

Mis jullie allemaal in Nederland! Hoe gaat het bij jullie? Nog nieuwtjes? Heb op mijn kamer BVN, dus kan elke dag journaal kijken!

Dikke kus van mij aan iedereen!!!

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXXXXX

sissy

Hé Marjel,

Goed van je dat je toch mag blijven en jammer dat je de ski test niet hebt gehaald. Hopelijk voel je je snel beter en wordt het gezelliger met je nieuwe kamergenote volgende week. Alles heeft tijd nodig om te wennen maar vergeet niet in welke prachtige omgeving je zit. Probeer er van te genieten en straks lekker lesgeven aan de kleintjes. En wie weet zijn er weer andere mogelijkheden na januari. Heel veel liefs en een dikke knuffel en kus. Sissy en JéWé

coby

Hoi Marjel, beter misselijk met uitzicht op bergen en sneeuw, dan hangend op de bank in de regen. Volgende week al de eerste kids. Geniet ook van je week alleen op de kamer. Dan kun je doen wat je zin aan hebt. kus