marjel89.reismee.nl

Ben ik weer!!

Hallo allemaal, daar ben ik dan eindelijk weer!!

Ik schrijf mijn blog nu vanuit Obertauern. Jaha, donderdag had ik contact met de leider van skischool Frau Holle in Obertauern. Hij had per direct skileraren nodig! Of ik zo snel mogelijk kon komen, voor het hele seizoen, ongeveer tot april. Tja, ik heb toen direct allerlei busmaatschappijen gebeld en uiteindelijk was er bij eentje nog plek voor 1 persoon. Vrijdag de 13e januari, om 17.40 uur vertrek vanuit Meppel NS station. Daar weer emotioneel afscheid genomen van Tim, mama en Jorien. Gek eigenlijk dat ik daar om moest janken…. Maar goed, eerst met de bus naar Didam en daar moesten we overstappen in een andere bus, die ook meer beenruimte gaf. Gemiddelde leeftijd was 65 jaar, maar dat maakte het ook wel lekker rustig. Er werd een film gedraaid, Chalet Girl. Laat nou het toeval zijn dat die film in St. Anton opgenomen is. Grappig! Om 12 uur nog een nachtstop gemaakt en toen gaan slapen. Om 7 uur ochtendstop en direct daarna kwamen we in Eben in Pongau aan. Daar kon ik uitstappen en heb ik een taxi naar Radstadt genomen. Daar heb ik een rechtstreekse bus naar Obertauern genomen. Het weer onderweg was vreselijk. Sommige momenten kon je niks zien, zo harde wind en sneeuw. Om 9 uur zat ik in de skischool te wachten op de baas. Toen hij er was, moest ik even op hem wachten, want hij moest nog wat andere dingen regelen en dan kon hij mij naar kamer brengen. Het werd uiteindelijk half 1 voordat ik in zijn auto kon stappen. In het huis aangekomen, bleek dat mijn kamergenotes twee meiden zijn die ook in Kaprun, bij mij op de opleiding zaten. Dus gelijk wat aanspraak. Helaas was het er niet heel erg opgeruimd en kregen ze gelijk een preek van de baas. Ik leer hem gelijk een beetje kennen. Oke, tassen uitpakken, maar onder in de kast lag zoveel troep dat ik eerst maar met de stofzuiger erdoorheen ben gegaan. Gelijk de rest van de kamer gedaan… uiteindelijk alles uitgepakt en toen met S. naar supermarkt gegaan. Het is helaas een hele kleine, dus voor grote boodschappen moeten we 20 minuten met de bus, naar een Hofer. (Aldi lidl combinatie) Slik, dat is balen!! De weg naar boven lopen is op zich niet heel ver, maar het gaat wel steil omhoog! Slik, dat is balen, zeker met skischoenen aan en ski´s meedragen. Maar goed, daar moeten we even doorheen. ´s Avonds met mama en Tim op skype. Ik moet helaas melden dat ik plotseling last van heimwee heb. Misschien komt dat doordat ik weer in Nederland geweest ben en weet wat ik hier allemaal mis.
Zondag 1e dag aan het werk. Omdat het veel gesneeuwd had, moesten we kinderland sneeuwvrij maken bij de lift. Daaromheen deed de pistenbully. Toen alle materiaal op de weide gezet… helaas allemaal oud en kapot spul. Ook de opslagplaats van die spullen stelt weinig voor. Niet meer dan een plastic tent, die met een slotje dichtgehouden word. Slik, dat word improviseren met die kapotte spullen. Tussen de middag maar 2 kinderen om te eten, dus dat deed een andere leraar. Je krijgt 7 euro als je de middagpauze werkt, en gratis eten. Maandag en dinsdag ook geen middagpauze mogen draaien. Dinsdag hadden S. en ik voor de lessen aan een korte training. Had al sinds 3 weken niet meer privé geskied dus dat was wel lekker. Helaas was ik half verleerd hoe het op ´officiële´ manier moet. Zoals we moeten af skiën. Dus was even aanpoten. Vandaag zouden we weer een uur training hebben. Helaas voelde ik mij gisteravond beroerd en dat zette vannacht even door. Waarschijnlijk alle stress, zenuwen en spanning die het van mijn lichaam gewonnen hebben. Dus maar in bed gebleven, waar ik nu nog altijd zit. Voel me iets beter, maar dat kan ook door paracetamol komen. Morgen maar stijf van paracetamol aan het werk.
Bij deze skischool word je niet per uur betaald, je krijgt een bepaald bedrag per maand en moet werken wanneer nodig is. Wel ben je op zaterdag vrij. Maar ik merk inmiddels wel dat op deze manier werken niet echt motiverend is… Slik, maar ik moet doorgaan. Ik heb teveel geld verspilt om nu te stoppen.
Aankomend weekend zou mama met een vriendin naar mij toe komen, maar helaas zit het weer tegen. Er word zoveel sneeuw voorspeld, dat ze vanaf Duitsland al door de sneeuw zouden moeten ploeteren. Dat is het gewoon niet waard. Wel ontzettend jammer natuurlijk, vinden mama en ik. Want er is helaas hierna geen weekend meer voor hun mogelijk te komen, tot het paasweekend.
Oke, ik weet dat dit niet echt een positieve blog was, maar dat komt omdat ik overal weer aan moet wennen. Eventjes doorbijten, dan kom ik er wel doorheen!!!

Ik ga even wat eten, althans proberen! Doei doei
XXXXXxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXXXxXxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXX

Marjel

Morgen komen foto´s!!!

Annet

Je was ook zo ineens weer vertokken! Wel knap dat je t weer probeert! Komt vast goed, eerste week is zwaar. Ik hoop dat je veel plezier gaat beleven en lekker gaat verdienen!

Zet em op!
Groetjes Annet

Coby

Hoi Marjel, goed dat je bent gegaan. Probeer een keuze te maken: blijven en er voor gaan en overal het positieve van zien of teruggaan en thuis op zoek naar een baan. dat geeft rust. Ik adviseer je om te blijven, een schitterende ervaring waar je je rest van je leven met plezier op terugkijkt.. Time flies en voordat je het weet is het Pasen en denk je had ik er nu maar meer van genoten. Dikke kus.

Wilma

Hoi Marjel,
Veel plezier op je nieuwe stek! Ik hoop dat je daar kunt blijven tot Pasen, dan kun je met ons mee terug rijden! Veel groetjes

janny m

zo ineens terug en weer weg, je bent gewoon sneller dan het licht. Heey hou het daar positief. Het is hartstikke goed dat je bent gegaan. Als je het voor elkaar krijgt om er voor jezelf rust in te krijgen ben je al een heel eind. De misselijkheid zal ook geen dagen duren en kan best spanning zijn.
Het bedrag wat je hebt elke maand is dan toch maar even verdiend en achteraf zie je dan wel of je er veel voor hebt moeten doen of juist wat minder. Maar de baas zal toch niet onmogelijk veel uren van je vergen?
Er zit wel een max aan. Ik hoop dat je morgen weer heerlijk naar benden kunt roetsjen en dat je leuke kinderen om je heen krijgt waar je les aan mag geven.

groet uit het moesennest

Coby

Hoi Marjel, leuke fotoos. Is dat jouw werkplek en het huis jouw huis? Al een beetje gewend? groetjes

Anja

Hallo Marjel, wat een onderneming om weer thuis te komen en daarna weer te vertrekken. Geen wonder dat je het even moeilijk hebt. Goed van je om door te zetten, je hebt er alles aan gedaan om weer werk te krijgen. Je hebt nu in ieder geval de toezegging dat je tot Pasen kunt blijven. De doorzetter wint! Geniet ervan, achteraf onthoud je toch alleen de leuke dingen. Leuke blog!!