Ik ben in Nederland, helaas!!!
Hallo allemaal,
Ik schrijf mijn verhaal vanuit Diever! Helaas! Laat ik van het begin beginnen!!
Vrijdagochtend was het ontzettend slecht weer en reden er geen bussen. Er was dan ook geen werk. Via de telefoon hoorde collega dat we vrij waren. De baas van de skischool had ze aan de telefoon en hij vroeg mij om te spreken. We hebben teveel leraren en daarom hebben we besloten dat je na vandaag niet kunt blijven werken. Zou je eventueel in februari nog wel een paar weken kunnen? Ik heb geantwoord dat ik dat nog niet wist maar dat ik contact op zou nemen met hun! Oke, mijn wereld stond even lichtelijk stil! Ik mag niet blijven! Wat nu?? Eerst maar gevraagd hoelang ik in kamer mag blijven. Tot dinsdag! Goed, naar kamer gegaan en even op skype met mama en Tim. Ik ben de afgelopen 2 weken al bij verschillende hotels, winkels, bars en restaurants langs geweest om te vragen naar werk. Helaas, iedereen had genoeg personeel. Ik heb contact op genomen met het bureau waarmee ik ben gereisd en zij mailden me al snel een lijst met skischolen. Allemaal gebeld. Allemaal druk of niemand nodig. 1 skischool zou mij zaterdag terug bellen. Ondertussen kwamen de berichten al binnen dat st. Anton in zou gaan sneeuwen zondag. Als ik dus weg zou willen, moest dat zaterdag gebeuren. Dus maar alvast tas gaan inpakken en kamer opruimen. Ik zou hoe dan ook weggaan. Of naar andere plaats of naar huis. Zaterdagochtend skipak terug gebracht en ski´s opgehaald. Toen ik om 1 uur nog niks van de skischool had gehoord ben ik richting het treinstation gelopen voor informatie over de terugreis. Ondertussen meerdere malen skischool gebeld, maar er nam niemand op. Om 2 uur heb ik besloten terug naar Nederland te gaan. In een vliegende vaart laatste spullen gepakt en schoongemaakt want de enige trein die ik nog kon nemen ging om half 4. Snel snel snel!!!
Om half 4 in de trein naar Bregenz. Vanwege lawinegevaar reden er geen treinen rechtstreeks naar Innsbruck. Ik moest naar Bregenz en van daaruit met een bus naar Innsbruck. In Bregenz anderhalf uur gewacht voor er een plek vrij was in de bussen die af en aan kwamen rijden. Uiteindelijk om 10 voor 8 op station Innsbruck. En om 5 voor 8 zou de nachttrein naar Arnhem vertrekken. Maar ik had nog geen kaartje. Trein VOL!!! En wat nu??? Met man achter balie van alles uitgezocht maar er was maar 1 conclusie. Ik moest naar Munchen en daar overnachten. Maar in Duitsland worden de stations ´s nachts gesloten. Maar Innsbruck zou wel open blijven. Dus ik heb de nacht doorgebracht in de wachtruimte van het station, tussen 4 zwervers en andere mensen die ook moesten wachten. Uiteindelijk ging mijn trein om half 5 naar munchen. Om kwart over 8 ging de trein naar Hannover en daar kon ik zo overstappen op de trein naar Deventer. In Deventer kwam Tim mij ophalen en uiteindelijk was ik rond half 6 thuis! 25 uur onderweg, maar niet ingesneeuwd.
Maandag en dinsdag de dag met Tim doorgebracht en vandaag spullen opruimen. Maar ik heb zojuist een mailtje gekregen van een skischool waar ze nog mensen nodig zijn!! Gelijk gebeld maar baas was er pas vanmiddag tussen 4 en 5 uur weer. Dus dan maar weer bellen!!! Spannend! Dus misschien wel weer terug naar Oostenrijk!
Ik hou jullie op de hoogte!!!
Doei doei
XXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXX
Hoi Marjel,
Hoe is het daar? Zit je op een leuke plek? Wat goed van je dat je daar weer voor je kansen gaat. Voor mij ben je de kanjer van de maand. geniet ze. Kus.
Hallo allemaal, even snel een bericht dat ik goed in Obertauern aangekomen ben. Morgen hoop ik mijn blog af te kunnen maken!
Liefs Marjel